Grasmaaien

Om het gras te maaien maken we gebruiken van een kuhn voor en achter maaier met een werkbreedte van ruim 6 meter.

Harken

Gras bij elkaar te harken doen wij met een Kuhn zijafleg hark.

Ladewagen

Om het gras in te kuilen beschikken wij over 3 Schuitemaker rapides. Een Rapide 125 met een 8-wielig tandemstel een Rapide 145 en een Rapide 155. De 145 en 155 zijn voorzien van doseerwalsen zodat het product mooier gelost wordt. Tevens is het mogelijk tijdens het inkuilen toevoegingsmiddel te gebruiken. 

Grashakselen


Bij het grashakselen maken we gebruik van twee hakselaars een Claas Jaguar 930 en een New Holland Fx 38. De Claas is voorzien van onder andere opbrengstmeting en luchtdrukwisselsysteem. Voor het transport van het gras beschikken we over Dezeure Silagewagens en Schuitemaker opraapwagens.


Het verdelen en aanrijden van de kuil wordt door de shovel of trekker met Holaras kuilverdeler gedaan. Het is tijdens het hakselen ook mogelijk toevoegingsmiddel toe te voegen.

hooipersen

Om hooibaaltjes te maken hebben wij de beschikking over een New Holland 575 pers.
Het is mogelijk om op het land te persen of op de wagen.
 
 

Balen persen

Balen persen doen wij met een New Holland BB 940A deze heeft een pakken maat van 80x90 cm. Verder is de pers voorzien van drie assen. Waarvan de twee achterste meelopend gestuurd zijn, en de derde as optrekbaar is. Het wikkelen gebeurt met een Taarup Pro Wrap wikkelaar. 

Transport balen

Het balen halen gebeurt met de shovel deze is voorzien van een twee paks balenklem.