2de New holland T 7030 in gebruik genomen.

Nieuw : een nieuwe Holaras kuilverdeler en een Schuitemaker Rapide 155.
2de New Holland T6080 in gebruik genomen.

Nieuw: Claas Jaguar 930 met opbrengsmeting, luchtdrukwissel enzovoort.

Schuitemaker Ladewagen met 8-wielig tandem.

New Holland BB 940 A nu met drie assen.

Waarvan de twee achterste assen meelopend gestuurd zijn. En de derde as optrekbaar.

New Holland T 7030 in gebruik genomen.

Nieuw: Evers Grass Profi

1. Egalistiebord:                                                                                          

Het egalisatiebord zorgt voor het uitvlakken van grove oneffenheden, denk aan molshopen, rijsporen, wroetschade etc. Het egalisatiebord is opgehangen aan zware bladveren en met behulp van draaispindels in hoogte te verstellen.

2. Eggetanden:

De eggetanden zorgen voor het lostrekken van dode grassen, verkeerde grassen (denk aan straatgras en ruw veldbeemd), achtergebleven gras na de oogst, mestfladden enz. Verder is deze stugge eggetand met een dikte van 12mm ook bedoeld om een zaaibed te creëren waar vervolgens het graszaad in komt te liggen. Let wel, er is dus een duidelijk verschil met een traditionele wiedeg en de Evers Grass Profi. Een wiedeg is ontworpen om een plantje te laten staan, maar door de stugge eggetanden in de Grass Profi worden juist verkeerde planten verwijdert. Deze planten wortelen hoofdzakelijk oppervalkkig terwijl de goede grassen dieper wortelen en daardoor beduidend sterker is en blijft staan. De hoek van de tanden is instelbaar waardoor de intensiteit / agressiviteit van de eggetanden-bewerking variabel is. De eggevelden zijn pendelend in het frame opgehangen, volledig bodemvolgend en worden nauwkeurig afgesteld door de twee steunwielen per veld (Grass Profi GP620).

3. Zaaimachine:

De Grass Profi GP-620 is voorzien van een Hydro-Air zaaimachine. De machine wordt hydraulisch aangedreven vanaf de tractor. Met een krachtige ventilator wordt het graszaad nauwkeurig verdeeld over de gehele breedte, volvelds en dus niet in rijtjes. De zaaimachine is standaard voorzien van zaaicomputer voor nauwkeurige instelling en exacte gewenste dosering. De inhoud van de zaaitank is 400 liter.

4. Cambridgerol:

Deze cambridge rol heeft meerdere functies. Ten eerste wordt het graszaad vastgelegd in de grond waardoor het goed kan ontkiemen en vaste voet heeft na het kiemen. Ten tweede bevorderd de rol het uitstoelen van het bestaande gras.  Uiteraard heeft de rol ook nog het bijkomende effect dat deze de grond aangerolt wordt wat een egaliserende werking heeft.  Het voordeel van een cambridge rol t.o.v. een gladde rol is dat de grond niet “platgewalst” wordt maar dat er structuur achterblijft. De bovenlaag wordt niet dichtgesmeerd maar blijft “open” wat er voor zorgt dat er waterbergend vermogen blijft, verslemping tegengegaan wordt en toch een vast zaaibed. Een bijkomend voordeel van de Cambridge ringen is dat ze de breedbladerige onkruiden beschadigen.